27 Kasım 2012 Salı

Kara Melek - Kat Martin

Kitap Adı: Kara Melek
Yazar Adı: Kat Martin
 Sayfa Sayısı: 434
 Tür: Tarihi Romantik
Yayınevi: Koridor
Sayfa Sayısı: 434



Tarihi romantik denen kategorideki kitaplara bayılırım ama bu türe başlarken çok fazla regency dönemi (1700'lülerin sonu 1800'lülerin başı) kitabı okudum bir süre sonra beni sıkmaya başladı. Hep aynı şeyler balolar, dükler, düşesler, evlenme meraklısı londra sosyetesi kızları. Bende doğal olarak ortaçağ romanlarına kaydım.

Ortaçağ romanlarını bence günümüz gözüyle okuyup değerlendirmemek lazım kadın burda insan vasfında değil o yüzden okurken kitabı fırlatıp atma isteği ile dopdolu oluyorsunuz.


Kitabın konusuna gelirsek;

Caryn bir saksondur. Ailesini kaybetmiş onlardan geriye sadece ondan büyük kızkardeşi kalmıştır ama kızkardeşi de sağlıklı değildir küçükken kafasını çarptığından dolayı hep gülümser, konuşmaz ve akli melekeleri yeterli değildir.

Caryn'in diğer ana karakterimiz Norman şövalye Ral nam-ı diğer Kara Şövalye ile tanışması bir gün manastırdan kardeşiyle gizlice hava almak için çıktığında olur. Ral ile karşılaştıktan sonraki saatlerde kardeşiyle Malvern kalesinin Lordu Stephen'ın savaşçılarının eline düşerler ablası tecavüze uğrar kendisi ise dövülür. Onları savaşçıların elinden Ral kurtarır. Yarı baygın haldeyken Ral'i onu kucaklamaya çalışırken görünce onlara bu kötülüğü yapanların Ral ve onun savaşçıları zanneder ve bu yanlış anlama uzuun bir süre aralarında kalır.

Hikayemiz burdan sonra 3 yıl atlar. Stephen manastıra gelir ve rahibe adayı kızları askerlerine ödül olarak almak ister. Rahibe ne dese de onları hizmetçilik için alacağını söyler ve giden kızlar arasında Caryn de vardır.

Stephen evine kızlarla birlikte giderken yolda dinlenmek için Ral'in şatosunda konaklar gelin görün ki bu şato savaş öncesi Caryn ve ailesine aittir. Hizmetçilerde onu tanır ve Stephen'dan saklarlar ama Caryn diğer kızları da kurtarmaya çalışırken yakalanır tabi o sırada Ral evine geri döner Caryn'i de acımasız Stephen'ın elinden kurtarmak için nişanlısı olduğunu söyler ve evlenirler.

Ben kitabı beğendim güzel bir hikayesi vardı. Size tavsiyem boş bir yere karşı okuyun oraya da yastık yığın ki attığınızda kitabınıza zarar gelmesin ya da kitabı yer yer atma isteği -özellikle Ral evliyken metresine gidince- ile dolup taştığınızda okumayı bırakın ve derin derin nefes alın.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...