27 Kasım 2012 Salı

Zehir Ustası - Maria V. Snyder

Kitap Adı: Zehir Ustası
Seri Bilgisi:  (Study #1) 
Yazar Adı: Maria V. Snyder
 Sayfa Sayısı: 370
 Tür: Genç Yetişkin (YA)
Yayınevi: DEX



Hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş öldüren bir zehir mi içerdin?


Yelena'nın yaşadığı dünya Ixia ve Sitia olarak iki bölgeye ayrılmıştır. Bir zamanlar Ixia bir kralın önderliğinde olan bir bölgeyken Komutan Ambrose onu tahtından eder ve büyü gücü olan herkesin öldürülmesini emreder. Büyücüler ise çareyi sınıra gidip Sitia ya sığınmakta bulur. Ixia daha sonra Askeri Bölgelere ayrılır. Her bölgenin generali vardır ve bu generaller doğrudan Komutan Ambrose'a bağlıdır.

Yelena idamını bekleyen bir mahkumdur. Çocukluğuna dair pek bir şey hatırlamayan, sokakta bulunmuş bir yetimdir. Askeri Bölge 5'in (AB 5) generali Brazell onu ve bir çok küçük kızı evlatlık almıştır ama Yelena generalin oğlunu öldürmüştür. Bu yüzden AB 8'e yani Komutanın yerleşkesine idam edilmek için gönderilmiştir.

İdam günü geldiğinde Komutanın baş güvenlik sorumlusu  Valek ona ikinci bir şans sunar. Komutanın çeşnicisi olmak! Ama bunun bir bedeli vardır çünkü Yelena bir mahkumdur ve çeşnici olmak çokta revaçta bir meslek değildir. Kaçmasına önlem olarak Yelena Kelebek Tozu adındaki bir zehri içer ve her gün panzehri Valek'ten almazsa ölecektir.

Yelena yeni yaşamına alışmaya çalışmaktadır ama yerleşkede onu hoş karşılamayan bir çok kişi vardır. Brazell onun ölümünü istemektedir. Yelena sürekli arkasını kollamak zorundadır. Bu amaçta ona yardım eden bir çok dost edinir. Bunların başında Güç İkizleri Ari ve Janco gelmektedir.

Yerleşkedeki günler Yelena için zehirleri tanıma ve Güç İkizlerinden aldığı kendini koruma dersleriyle geçer ama kısa bir süre sonra Yelena peşinde sadece Brazell'in değil bir de Sitia bölgesinden usta büyücünün olduğunu keşfeder tabi bu durumlarda Valek'in Kara Murat misali heryerden fırlamasıyla kurtulur.

 Kitabın başlarında ürkek, sindirilebilir, kaçmaya alışan Yelena kitap ilerledikçe tam bir dişi pantere dönüştü. Güveni yerine geldikçe arkadaşları ve sevdikleri için savaşacak duruma geldi. Yalnız tek stratejileri olan o değildi. Brazell oğlunun intikamını almak ve Ixia'ya hakim olmak için elinden geleni yapacaktır ayrıca birde uğraşması gereken bir büyücü vardır her gün zehir tattığını saymıyorum bile.

Zehir ustası okumak gerçekten eğlenceliydi. İyi bir olay örgüsüne oturtulmuş meraktan bir solukta okuyacağınız bir kitap. Arada duraklayan yerler oldu ama bu duraklama meraktan benim daha da hızlı okumama sebep oldu. Sonuç olarak yüzümde anlamsız bir sırıtışla kitabı kapattım. Devamını merakla bekliyorum.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...