30 Eylül 2012 Pazar

2. ÜKG Blog Tur: Güneşin Kızları (Corban Addison)/Ön Okuma&Kitap Çekilişi


 BUGÜN DÜNYADA 27 MİLYON KÖLE BULUNMAKTADIR.

1.2 milyonu Hindistan'da seks kölesi olarak esir edilen çocuklardır.



" Türkiye'de cinsel istismar olaylarının % 90'ı adli makamlara yansımıyor. Mağdurların % 11'ini 0-5 yaş, % 15'ini 6-15 yaş, % 13'ünü 12-17 yaş, %1'ini 24-29 yaş arasındaki çocuklar ve gençler oluşturuyor."




 TANITIM

Tsunami, Hindistan'da yaşadıkları kasabalarını dünya üzerinden silip ailelerini de ellerinden aldığında Ahalya on yedi, Sita da henüz on beş yaşındaydı. Kimsesiz kalan iki kız kardeşin tek kurtuluşları okudukları yatılı okula ulaşabilmekti.

İki kız kardeş Hindistan'da bunları yaşarken, çok uzakta, dünyanın diğer ucu Washington'da avukatlık yapan Thomas Clarke ise özel ve iş hayatıyla ilgili radikal kararlar alarak yeni bir hayat kurmanın eşiğindeydi.

Yolculuklarında acının başka bir yüzüyle karşılaşan Ahalya ve Sita'nın kaderi akıl almaz bir şekilde Thomas'la kesişir.

Güneşin Kızları yazgıya inat, umudun nefes kesici destansı bir öyküsü...



"Seks kölesi olarak tutsak tutulan sayısız ruha...
Ve onların özgürlüklerine kavuşabilmeleri için
durmaksızın çalışan kahramanlara..."

Corban Addison







YORUMUM:    

 
Ahalya ve Sita biri 17 yaşında biri 15 yaşında. Tsunami onları vurduğunda anne ve babalarını kaybedip bir başlarına kalırlar. Manastıra ulaşmak için çıktıkları yolculukta seks tacirlerinin eline düşerler. 

Thomas Clarke Amerika'da avukatlık yapmaktadır. Kızı Mohini uykusunda ölmesiyle evliliğinde çatırdamalar başlar ve karısı Priya onu terkederek vatanı Hindistana gider. Daha sonra Thomas'dan mensup olduğu avukatlık şirketinde büyük bir davanın kaybedilmesiyle bir yıllığına izne ayrılması istenir. Parkta dolaşırken 11 yaşındaki bir kızın kaçırılmasıyla etkilenir ve arkadaşının da vasıtasıyla Hindistan'a seks kölesi olarak hayat sürdüren kızları kurtarıp topluma kazandırmaya çalışan Case'de işe başlar. Ahalya ve Sita ile yolları burda kesişir ve Priya ile de. Hikaye burda bitmiyor amansız bir kovalamaca başlıyor kadın ticaretinin yanı sıra küçük çocukların uyuşturucu kaçakçılığında nasıl kullanıldığını görüyoruz. Ülkeden ülkeye süren bu kovalamacada Thomas yara sarmaya çalışırken aslında kendi yaralarınıda sarıyor bi anlamda.

Bu kitap hakkında bişeyler yazmak çok zor. Yazar küçük kızların seks kölesi olarak çalıştırıldığı genelevlerine gitmiş ama dehşete düşebileceğimiz ayrıntıları vermemiş, okurken en çok ondan korkuyordum ama bazı yerlerde bazı diyalogların ve olayların insanın kanını dondurmaması mümkün değil tabii.

 Kitabın ilk yarısında bazen elim gitmedi kitaba, gözlerim doldu boğazım düğümlendi diğer yarısı ise bir çırpıda bitti. Bittiğinde ise nedendir bilmiyorum içimi bir huzur kapladı. Ben gülümseyerek kapattım kitabı Thomas'ı çok sevdim, Ahalya ve Sita'ya hayran kaldım. Addison karakterleri yüzeysellikten çıkarıp dolu dolu anlatmış. Gerek çeviri gerek muntazam diyaloglar kitabın akıcılığını daha da arttırmış. Bir çırpıda okunacak uzun süre akıldan çıkmayacak bir kitap.  
 
 Bu kitap aslında bir çağrı, bir farkındalık projesi yazar bu işe gönül vermiş ticari kaygı gütmeyen biri. Unutmayın "İyi insanların hiçbir şey yapmadığı yerde galip gelen şeytandır.".



  "İnsanlar bu kitabı okuyunca sadece iyi bir kitap okudum demeyip yaşadığı dünya hakkında daha çok şey biliyorum diyebilirler."    

Corban Addison       





    YAZAR HAKKINDA


      
 
 1979 yılında doğan Corban Addison Virginia Üniversitesi avukatlık bölümünden mezun. 15 yaşında yazmaya başlayan Addison o sıralar yurtdışı gezilerine merak sardı. İlk çalışmaları genelde gezi yazısı ve makalelerdi ama gerçek tutkusu her zaman romandı. 8 yıl boyunca bir hikaye aradı ama en sonunda hikaye onu buldu.    

   "Gölgelerin durmaksızın yer değiştirdiği dünyamızda şeytanın yüzünü fark etmek zordur. Ama ben o gece onu gördüm. Ve Hindistan'dan ayrılarak bu kitabı yazmaya başladım."   






    GÜNEŞİN KIZLARI ÖN OKUMA! İYİ OKUMALAR! 
     






FENİKS KİTABA KATKILARINDAN, GÜLER YÜZÜ VE SAMİMİYETİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜRLER!   
  
 Feniks Kitap Facebook Sayfası Resme Tıkla!


  corbanaddison.com  

  Turu Tamamlamayı Unutma!

 Yazar Corban Addison'la Röportaj İçin;  Zimlicious
Kitap Yorumu&Alıntılar İçin; Sevgili Kitap
Kitap Yorumu İçin;  Romancekolik
Kitap Yorumu&Hikâyenin Ardındaki Hikâye İçin; Kitap Hayvanının Günlüğü
Detaylı Kitap Yorumu İçin; Kitap Esintisi
Kitap Yorumu İçin; Kitaplık Kedisi
Kitap Yorumu&Okuyucu Testi İçin; Kitab-ı Sevda  


  EĞER OKUNMUŞ ALTLARI ÇİZİLMİŞ VE BAZI SAYFALARA SAYFA İŞARET YAPIŞKANLARI YAPIŞTIRILMIŞ GÜNEŞİN KIZLARI KİTABINI KAZANMAK İSTERSENİZ YORUM BIRAKMAYI UNUTMAYIN!


*5 EKİM'DE AÇIKLANACAKTIR!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...