5 Nisan 2013 Cuma

Leo - Mia Sheridan







Kitap Adı: Leo
Seri Bilgisi: Sign of Leo#3  
Yazar Adı: Mia Sheridan
 Sayfa Sayısı: 193
 Tür: New Adult
Yayınevi:  Bulamadım.


+18









Bu kitap beni ağlattı. Evet ağladım hemde sümüklü bir kız gibi :.(



Evie içkici annesinin istismarları nedeniyle 10 yaşında annesinden alınıp çocuk yetiştirme yurduna getirilir. Burada kendisi gibi çok fazla yaralı çocuk vardır ama içlerinden birtanesi onu kollar korur. Leo ondan sonra gelmiştir yetiştirme yurduna, aralarında arkadaşlık başlar ve yaşları büyüdükçe bu arkadaşlık aşka dönüşür.


Leo altın sarısı saçlı Evie'nin Loyal Lion'ıdır. Birlikte Evie'nin odasının dışındaki çatıda geleceğe dair hayaller kurmaktadırlar. Ama Leo 15 Evie 14 yaşındayken Leo evlatlık alınır. O yaşta çocukların evlatlık alınması çok tuhaf bir durumdur ama kimse bunu sorgulamaz. Leo gideceği gece Evie ile birbirlerine söz verirler. Evie 18 yaşına bastığında onunla bir hayata başlayacaklardır ve Leo ona gittiği yerden mektup gönderecektir. İrtibatı hiç kesmeyeceklerdir. Ama o mektup hiç gelmemiştir.

Evie 22 yaşına gelmiştir. Bir hotelde temizlik ve part time davetlerde garsonluk yapmaktadır. Bir gün takip edildiğini farkeder ve takipçisi bu konuda çok acemidir. 2 hafta devam eder takipler sonra Evie takipçisi ile yüzleşir. Takipçisi Jake adında çok yakışıklı bir adamdır. Evie'ye Leo'nun bir kaç sene önce öldüğünü ve kendisine Evie'ye göz kulak olmasını vasiyet ettiğini söyler. 

Evie ile Jake'in ilişkileri böyle başlar. Gel zaman git zaman Jake ile birbirlerine aşık olurlar. Jake onu el üstünde tutar. Hayallerine ulaşmasını destekler. Neler neler yapar ama Jake ile ilgili bazı şeyler karanlıktır. Açıklanmamış şeyler üstüne kapatılan olaylar vardır. Evie gün geçtikçe daha da şüpheli hale gelmektedir. Sonunda ise işler gerçekten sizi dumura uğratacaktır.

Kitap çok güzeldi. Beni ağlattı. Yalnız sevmediğim birşey var. Ben çok fakir kız ve zengin erkek ikilisini sevmiyorum. O zengin erkek o kıza birşey aldıkça irite oluyorum. Evie de reddediyor ama zamanla hediyeleri kabul ediyor.

Birde çok çabuk olaya girdiler. Sanırım kitabın kısa olmasından dolayı böyle oldu.


-SIPOYLIR-

 Kitabı okurken gidişattan olayın ne olduğunu çıkarıyorsunuz. Hatta bazılarınız yorumu okurken anlamıştır. Jake Leo'dur ama neden kendini saklıyor neden aramadı neden mektup göndermedi. Sonunda öğreniyorsunuz ve göz yaşlarınızı tutamıyorsunuz. Bi Jake Leo öldü dediğinde birde sonunda ağladım. Jake kendini kabul ettirmek Evie'ye söz verdiği hayatı yaşatmak için elinden geleni yapıyor ama terkedilmek istenmemek Evie'yi yıkmıştır. Bunun psikolojisinide uzun süre ne içinden atabilmiştir ne de davranışlarına yansımasına engel olabilmiştir. 

-SIPOYLIR-

Sonuç olarak çok beğendiğim bir kitaptı. Tavsiye ederim. 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...