29 Haziran 2013 Cumartesi

12. ÜKG Blog Tur : Kayıp Kız (Gillian Flynn) / Ön Okuma





Merhabaaa!!



Duyduğuma göre ÜKG kızları bize bi selam vermedi diye bi söylenti varmış ve hatta ÜKG kızları evde kalmış gibilerinden laflar dolanıyormuş. Dostum gözümüz üstünüzde. Bizler sistemin getirdiği neferleriz. Biz gideriz başkası gelir adımınızı iyi atın mkdlsmvld


Tamam neyse her turda cıvıtmanın anlamı yok. Bu turumuz Artemis Yayınlarından çıkan Gillian Flynn'in Kayıp Kız'ı. 

Önce Tur Takvimimize göz atalım;



Takvimdende anlaşılacağı gibi bu kitap ÜKG tarafından hunharca okunuldu sanırım hepimiz bi gerilim krizine girmişiz. Bunda kitabın Yılın Gerilim Romanı seçilmesinin ve Goodreads'te popüler olmasının payı büyük. 






Turumuzun ilk gününde en sevdiğim ÜKG biçi Büşra ile ben varım.



Tüh bak yalan söyleyince de ağzım gözüm yamuluyor.





Aşık olduğunzu insanı ne kadar tanıyabilirsiniz?

"Ne düşünüyorsun Amy?.. Evliliğimiz boyunca dile getirmesem bile, içten içe, sürekli sorduğum soru bu. Sanırım bu tür sorular tüm evliliklerin kaçınılmazı: Ne düşünüyorsun? Neler hissediyorsun? Sen kimsin? Bize ne oldu? Şimdi ne yapacağız?"

Evliliklerinin beşinci yıldönümü sabahında, karısı Amy aniden ortadan kaybolunca, Nick Dunne bu sorularla baş başa kalıyor. Polisin baş şüphelisi Nick. Amynin arkadaşları, kadının Nickten korktuğunu, bazı şeyleri ondan sır gibi sakladığını söylüyor. Nicke göre bütün bunlar büyük bir yalan. Polis, Nickin bilgisayarında tuhaf bilgilere rastlıyor. Dahası, biri, cep telefonundan ısrarla Nicki arıyor. Asıl soru şu; Nickin güzel karısına ne oldu? Peki, Amynin özenle paketleyip bıraktığı kutuda ne vardı?
Kayıp Kızda evlilik, tam bir savaş sanatına dönüşüyor.

"Bıçak kadar keskin. Şaşırtıcı derecede sinsi. Akıl almaz bir oyun. Kayıp Kız, Gillian Flynnden baş döndürücü bir roman. Gillian Flynnin gerilim konusunda Patricia Highsmithden geri kaldığını düşünüyorsanız, dantel gibi dokunmuş bu hikayenin ayrıntılarına bir daha göz atın. İlk okuduğunuzda yüreğinizin sıkışmasına neden olan şeyler, ikinci okuyuşunuzda tamamen farklı görünecek."
Janet Maslin, The New York Times

"Alfred Hitchcocku bile kıskandıracak, karşı konulmaz bir yaz gerilimi. İnsan psikolojisinin en karanlık kuytularına inen bu nefis gerilim romanı tüylerinizi diken diken edecek."
People











  • Türkiye için geçerlidir.
  • Çekiliş sonuçlandıktan sonra kargoda kaybolan kitaplar konusunda bloggerlar hiçbir mesuliyet altında bırakılamaz, kitapları yayınevi temin etmektedir.
  • Çekiliş bittikten sonra sonuçlar o gün açıklanacaktır.
  • Kazanan kişilerin açık adres, telefon numarası ile gönderilen e-mail'e iki gün içinde cevap vermesi gerekiyor. Aksi halde çekiliş yenilenecektir.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...