6 Ağustos 2012 Pazartesi

Ve Bütün Çirkinler Öldürülecek - Boris Vian


Kitap Adı: Ve Bütün Çirkinler Öldürülecek
Orjinal İsim: Et on Tuera Tous Les Affreux
Yazar Adı: Boris Vian
Yayınevi:Mitos
 Sayfa Sayısı: 191
 Tür: Bilim Kurgu

Çok ilginç bir kitaptı. Açıkçası çeviri yüzünden odaklanmada sorun yaşadım. Başlar iyiydi ama ortalarda biraz sıkıldım sonu ise gerçekten iyiydi, gülerek kapattım kitabı.

Kitap 1948 yılında Boris Vian ın Vernon Sullivan takma adıyla yayınladığı bir kitaptır. Çevirisi ise 1990 tarihli baskısından 1993 yılında yapılmıştır.

Konusu ise kahramanımız Rocky nin bardan hava almak için çıktığı sırada birinin verdiği sıgarayı içip bayılınca kendini bilmediği pencerenin olmadığı bir odada çırılçıplak  karşısında ise kendisi gibi çıplak olan -onun tanımlamasıyla- bir afet buluyor ama kendisinden bekleneni yapmıyor ve olay çıkarıyor böylece kafası şiş bir şekilde sokakta uyanıyor.

Bundan sonrası ise kahramanımızın arkadaşları ile onu kaçıranların peşine düşmesini anlatıyor işin içinde FBI olduğu robotların insanların yerini aldığı çirkinleri yok edip güzel bir ırk yaratma deneyleri anlatılıyor.

Şunuda belirtmeliyim ben yaşını bilmeden önce kahramanları çok daha yaşlı 30larda hayal etmiştim halbuki Rocky 19 yaşındaymış. Yazıldığı dönemin etkisi olsa gerek.

Sonunu çok beğendim hatta gülerek kapattım kitabı kısada bir kitap zaten bir günde okuyabilirsiniz.

Tanıtım:


Gazino Royalfilminin deli dahisi, kuzen James Bond(Woody Allen) filmin sonunda, uzun boyluları yok edip, dünyada yalnızca güzel kızları ve kısa boylu erkekleri bırakacak bir ilaç keşfetmişti.Bizim deli doktorumuz ise çirkinleri ortadan kaldırıp, güzel bir ırk yaratmak istiyor.Bunun için de güzel kızları kaçırıp, yakışıklı çocullarla birleştiriyor.Bir yandan da çirkinleri öldürecek hain planlar hazırlıyor.CIA ve FBI başkanlarının robotlarını asıllarının yerlerine yerleştiriyor.Sonra ne mi oluyor?Her zamanki gibi hiç beklenmedik bir final.Tam Boris Vian’lık bir konu.Dalgasını geçtiği eleştirmenler kitaba pornografik bilim kurgu demişler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...