4 Temmuz 2012 Çarşamba

Fifty Shades Serisi (Grinin Elli Tonu) - E.L. James


Kitaplar: Fifty Shades of Grey#1,
Fifty Shades of Darker#2,
Fifty Shades of Freed#3
Yazar: E. L. James 
Dil: İngilizce
Yayınevi: Arrow Books
Tür: Bdsm, Erotik, Güncel Romantik, Romantik, Yetişkin

+18

İlk yorumlamamı bu seriyle yapmak istedim zira hem çok sevdiğim bir seri hem de yakın zamanda pegasus yayınlarından Grinin 50 Tonu adıyla ilk kitabı çıkacaktır. Ayrıca dünyanın her yerinde çılgın gibi okunmaktadır. Piyasaya çıktığı ilk hafta 100 binden fazla satmış Harry Potter ve Alacakaranlık gibi dünyaca ünlü kitapları geride bırakmıştır.


Kitabın konusu: Üniversiteden yeni mezun olan Ana ev arkadaşı ve en yakın arkadaşı Kate in yerine Grey Enterprises Holdings in Ceo su Christian Grey ile röportaj yapmaya gider. Aklında kırklarında bronz tenli açık saçlı bir Amerikan zengini olarak hayal etmiştir ama karşısına 27 yaşında koyu bakır rengi saçı ve açık gri gözleri olan yakşıklı mı yakışıklı bir delikanlı çıkar.

Ana nın sürekli kızarmaları, sakarlıkları Christian ın sürekli ben tehlikeliyim uzak dur benden mesajları size başka bir genç yetişkin serisini hatırlatabilir. Çünkü bu seri bir Twilight fanfictionı olarak hayat bulmuştur. Ama kendini ve Twilight ı aşmış bir seridir. Bu yüzden okurken Twilight aklınızın ucuna bile gelmez. Ben ilk kitabı bitirdim ikinci ve üçüncü kitapları sınavlarım dolayısıyla meraktan atlaya atlaya okudum. Açıkçası çoğu yorumlayan arkadaş gibi bende üçüncü kitabı gereksiz buldum. Nedenlerini sıralamayacağım ispiyona girecektir ama gereksiz ekşın yaratıp üçlemeyi tamamlamaya çalışmış yazar.

Peki nedir bu kadar kendine çeken bu kitapta. Şöyle söyleyeyim adam ne istediğini pat pat söyleyen bir adam. Kadınların ilişki esnasında kendisine dokunmasını istemeyen biri belirttiğim gibi bu kitap bdsm içeriyor. Master/Slave ilişkisi ama bu kitapta ilişki haricinde Christian normal yaşamda da uygulamak istiyor. Zira öncelikle Ana ya bi anlaşma veriyor. Burda kaç kilo olacağına ne giyeceğine saçına başına bile Christian karar veriyor. İleriki kitaplarda Christian ın neden böyle olduğu yavaş yavaş işleniyor. Çok kötü bir çocukluk geçirmiş annesinin açtığı yaraları ve onun sonrasında evlatlık alındıktan sonra yaşadıklarını anca yatakta kendini bu şekilde ifade ederek baş etmeye çalışıyor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...