24 Temmuz 2012 Salı

Melez - Jennifer L. Armentrout

Kitap Adı: Melez
Orjinal İsim: Half-Blood
Seri Bilgisi: Covenant#1 (Melek Sözleşmeleri#1)
Yazar Adı: Jennifer L. Armentrout
Yayınevi: Dex
 Sayfa Sayısı: 331
 Tür: YA 
Konu, karakterler Vampir Akademisi ile baya baya benzerlik gösteriyor ama ben rahatsızlık duymadan keyifle okudum.
Burada vampirler yani Moroiler ve Strigoiler (umarım doğru hatırlamışımdır adlarını) yerine Safkanlar, Melezler ve İblisler var.
Safkanlar yarı tanrıların çocukları, Melezler Safkanla insan birleşmesinin sonucu İblisler ise ısırılan safkanların yoldan çıkmış sapıtmış hali. İblislerin gerçek yüzünü Element büyüsü devreye girene kadar Melezler görebiliyor. Safkanlar sadece 4 elementten birini kullanabiliyorlar. Melezler İblise dönüşemiyor sadece İblislerin hem Safkan hemde Melezlerin vücudunda bulunan eteri -eter ne diyeceksiniz bi nevi ruhun özü- emmeleriyle ölüyorlar tabi Safkanlardan da emiyorlar ama Safkanları İblise çevirip çevirmeyecekleri onların elinde. E tabi Safkanların toplumun kaymak tabakasıyken Melezler ya avcı ya da Safkanların evinde hizmetçi oluyor. Apollyon ise nadir olarak dünyaya gelen 4 elementi ve adını hatırlayamadığım 5. gücü kullanan çok güçlü Melez.

Konuya gelirsek Melez olan Alexandria yani Alex 14 yaşındayken Ilah adasından ve eğitim gördüğü Akit ten annesiyle birlikte kaçıyor. 3 yıl ölümlülerin dünyasında yaşıyor ama bu 3. yılın sonunda İblisler tarafından saldırıya uğruyorlar. Bu saldırı sonucu Alex annesini kaybediyor ve onu Akitten gelen avcılar İlah adasına geri götürüyor. Akit e dönünce Akitten kaçtıkları için yeni dekan olan dayısı onun üvey babasının evinde hizmetçi olmasını istiyor ama Alex buna karşı çıkıyor onu kurtarmaya gelen avcılardan Adien ve Leon un desteğiylede okul sezonu açılana kadar yaşıtlarını yakalayabilmesi için eğitim alması gerekiyor ve bu eğitimidee içinin eridiği Adien verecektir hemde tüm yaz boyunca ama eğitimde başarılı olamazsa direk hizmetçi olacaktır. Hikaye burda bitmiyor ağzının suları aktığı Adien la eğitimi devam ederken Alex hiçte hoş olmayan haberler alıyor ve Akit e üvey babasıyla birlikte gelen Apollyon olan Seth lede kimya çatışması yaşıyor. Acaba neden böyle kıvılcımlar uçuşuyordur, gerisi kitapta...


Dex MElez Tanıtım Videosu Tıkla!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...