18 Şubat 2013 Pazartesi

Kurt ve Kumru - Kathleen E. Woodiwiss



Kitap Adı: Kurt ve Kumru
Yazar Adı: Kathleen E. Woodiwiss
 Sayfa Sayısı: 592
 Tür: Tarihi Romantik, Ortaçağ
Yayınevi: Epsilon
+18

1970'lerde ve 80'lerde yazılmış hemen hemen her tarihi romantiklerde yazarlar -okuduklarımın hepsi kadındı- artık o dönemde ne olduysa kitapları hep şiddet tecavüz içerikli. 70'lerde yazıpta karakterine acıyan bi yazar görmedim şu zamana kadar. Hele bi Catherine Coulter okumuştum tik sahibi oldum o kadın yüzünden.

Romanımız 1066 senesinde Normanların -Fransanın kuzeyindeki Normandiya halkı- Norman dükü piç William'ın İngiltere tahtında hak iddia etmesiyle ve onun inisiyatifi doğrultusunda işgal ettirdiği İngiltere daha doğrusu Britanya adasında başlıyor. 


Aislinn 18 yaşında bakır kızılı saçlı menekşe gözlü güzeller güzeli bir kızdır ve Darkenwald Lordunun kızıdır. William'ın direktifleriyle Normanlar Darkenwald'ı işgal ederler. Bu birliğin başında ise kötü kalpli pislik Ragnor bulunmaktadır. Aislinn'in babasını öldürmüş annesini dövmüş ve Aislinn boynuna ip bağlamıştır. 
Aslında Darkenwald'ı Kurt lakaplı Wulfgar boyunduruk altına aldırmak için komutanı Ragnor'a görev vermiştir. Yalnız Ragnor güzellikle yapacağına yakıp yıkmış insanları katletmiştir.  Ve savaş kazanmanın verdiği coşkuyla kendini eğlenceye içkiye vermiş ve Aislinn'e de tecavüz etmiştir. 

Ertesi günü Wulfgar olay yerine anca teşrif edebilmiştir. Aislinn'i gördüğü sırada Aislinn babasını gömmeye çalışmaktadır. Kızın güzelliğine vurulan Wulfgar onu metresi yapar. Kendisi kadınlara güvenmeyen kadınlara para harcamayan ve bir geceden sonra onlarla görüşmeyen bir adamdır. Zira annesi onu hiç sevmemiş babasıyla evliyken onu başka bir adamla aldatmış ve bu ihanetin meyvesi Wulfgar olmuştur. Acısınıda çeken o dur çünkü uzaklara gönderilmiştir. Bu yüzden erken yaşta katılaşan Wulfgar kadınlardan uzakta kalmayı tercih etmiş ve evliliği zerre düşünmemiştir. 

Kitap bana biraz uzatılmış gibi geldi. Gerçekten bu kadar uzun olmayabilirdi. Aislinn kendi halkı ve Normanların gözünde sansürleyemeyeceğim "Piç'in fahişesi" konumuna düşüyor. Bir yandan Wulfgar'a karşı koyamıyor bir yandan da insanların gözündeki rütbesini düşünüyor.

Normanların istilasından kaçıp gelen Wulfgar'ın kız kardeşi Gwyneth'de bu durumu zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Bu arada Ragnor'da Aislinn'i geri almak için çabalarını sürdürüyor.

Gwyneth karakteri etmediğini bırakmıyor Aislinn'e açıkçası yeter artık dedim çünkü ne yapsa Aislinn üstünü örtüp Wulfgar'a söylemeyip iffetli kadını oynadı. Bence bi iki yerde gereksizdi olayların üstünü örtmesi. 

Ve bazı yerlerde Aislinn'in hareketleri tutarsızdı. Daha dayanamam deyip kaçıyor Wulfgar peşinden gelince hiç birşey olmamış gibi karşılıyor onu tıpış tıpış da geri dönüyor hayır orda ateşli bir kavga beklerdim açıkçası. Bi ağlayış ya da kendimi öldürürüm falan yok sanki malikaneye beş çayına gelmiş gibilerdi. Geziye çıkıp geriye yuvalarına döndüler yani.

Son olarak kitaba adını veren Kumru lakabı Ragnor'un kullandığı bir lakaptır. Gwyneth'lede işi pişiren Ragnor bu lakabı bi yerde Gwyneth'e de kullandı. İlk başlarda rahatsız ediciydi ama bi yerde Ragnor Aislinn ve Wulfgar için Kumru Kurtu ehlileştirmiş dedi. Orda bi nebze iç rahatlatıcıydı ama Ragnor gibi pislik bi karakterin taktığı lakabın kitap ismi olması biraz ters geldi ama yapacak bişey yok çünkü orijinalinde de isim bu şekilde.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...