28 Kasım 2012 Çarşamba

3.ÜKG Blog Tur: Bazı Kızlar Isırır (Chloe Neill) /Kitap Çekilişi Sonucu /Tekrar



Başak Yaşar maalesef bilgilerini bana mail atmadığı için tekrar bir çekiliş yaptım.

Bu sefer kazanan Sihirbaz Emin Ünal olmuştur.

Tebrikler Emin! Bilgilerini kagitkiz@yahoo.com adresine bekliyorum:)


27 Kasım 2012 Salı

Zehir Ustası - Maria V. Snyder

Kitap Adı: Zehir Ustası
Seri Bilgisi:  (Study #1) 
Yazar Adı: Maria V. Snyder
 Sayfa Sayısı: 370
 Tür: Genç Yetişkin (YA)
Yayınevi: DEX



Hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş öldüren bir zehir mi içerdin?


Yelena'nın yaşadığı dünya Ixia ve Sitia olarak iki bölgeye ayrılmıştır. Bir zamanlar Ixia bir kralın önderliğinde olan bir bölgeyken Komutan Ambrose onu tahtından eder ve büyü gücü olan herkesin öldürülmesini emreder. Büyücüler ise çareyi sınıra gidip Sitia ya sığınmakta bulur. Ixia daha sonra Askeri Bölgelere ayrılır. Her bölgenin generali vardır ve bu generaller doğrudan Komutan Ambrose'a bağlıdır.

Yelena idamını bekleyen bir mahkumdur. Çocukluğuna dair pek bir şey hatırlamayan, sokakta bulunmuş bir yetimdir. Askeri Bölge 5'in (AB 5) generali Brazell onu ve bir çok küçük kızı evlatlık almıştır ama Yelena generalin oğlunu öldürmüştür. Bu yüzden AB 8'e yani Komutanın yerleşkesine idam edilmek için gönderilmiştir.

İdam günü geldiğinde Komutanın baş güvenlik sorumlusu  Valek ona ikinci bir şans sunar. Komutanın çeşnicisi olmak! Ama bunun bir bedeli vardır çünkü Yelena bir mahkumdur ve çeşnici olmak çokta revaçta bir meslek değildir. Kaçmasına önlem olarak Yelena Kelebek Tozu adındaki bir zehri içer ve her gün panzehri Valek'ten almazsa ölecektir.

Yelena yeni yaşamına alışmaya çalışmaktadır ama yerleşkede onu hoş karşılamayan bir çok kişi vardır. Brazell onun ölümünü istemektedir. Yelena sürekli arkasını kollamak zorundadır. Bu amaçta ona yardım eden bir çok dost edinir. Bunların başında Güç İkizleri Ari ve Janco gelmektedir.

Yerleşkedeki günler Yelena için zehirleri tanıma ve Güç İkizlerinden aldığı kendini koruma dersleriyle geçer ama kısa bir süre sonra Yelena peşinde sadece Brazell'in değil bir de Sitia bölgesinden usta büyücünün olduğunu keşfeder tabi bu durumlarda Valek'in Kara Murat misali heryerden fırlamasıyla kurtulur.

 Kitabın başlarında ürkek, sindirilebilir, kaçmaya alışan Yelena kitap ilerledikçe tam bir dişi pantere dönüştü. Güveni yerine geldikçe arkadaşları ve sevdikleri için savaşacak duruma geldi. Yalnız tek stratejileri olan o değildi. Brazell oğlunun intikamını almak ve Ixia'ya hakim olmak için elinden geleni yapacaktır ayrıca birde uğraşması gereken bir büyücü vardır her gün zehir tattığını saymıyorum bile.

Zehir ustası okumak gerçekten eğlenceliydi. İyi bir olay örgüsüne oturtulmuş meraktan bir solukta okuyacağınız bir kitap. Arada duraklayan yerler oldu ama bu duraklama meraktan benim daha da hızlı okumama sebep oldu. Sonuç olarak yüzümde anlamsız bir sırıtışla kitabı kapattım. Devamını merakla bekliyorum.




31. Tüyap Kitap Fuarı



Bu yıl 31.si düzenlenen İstanbul Tüyap Kitap Fuarı benim için tam bir işkenceydi. 

24 Kasım cumartesi günü Blog Tur'a katılan arkadaşlarla buluşacağım için ben bi keşif gezisi yapayım deyip salı günü gittim ama 10 dakika kaldım çünkü acayip kalabalıktı. Her yerden insan fışkırıyor insanlarla yanak yanağa geziyorsun hayır sağımdaki solumdaki standa bakamıyorum insanları öpme korkumdan.

Baktım başımda çok fena çıktım. Cumarteside kalabalıktı ama hafta içi kadar değil. Üstelik yeni kişilerle tanıştım standları gezdik yeni Blog Turlar için görüşmeler yaptık. Bir sürü kitabımız hazır bile turlar için:)

Blog Turlarında blogger arkadaşları daha önceden tanıyordum ama bi kaç kişiyle yeni tanıştım. Fuar sonrası da baya eğlendik, güldük, kitaplardan bahsettik. Herkese burdan teşekkürlerimi iletiyorum. 

Fuar ganimetleri de aşşağıda. Pek bir şey alamadım gözüm çok kitapta kaldı ama elimdekiler bittikçe alacağım artık.


Envy Günlükleri tanesi 5 liraydı. Arunas standında birçok kitap 5 liraydı ama genele bakarsak %20 indirim vardı. Artık her yer yapıyor bu indirimleri fuarın bi özelliği olmalı değil mi? Hoş ben gidip gezmeyi çok seviyorum ama ağrımış baş ve gerginlikten kaskatı omuzları göze alabilmişsem.



Pembe Kitaplaşma Etkinliği =)

Bundaaan yıllar önce ben bi Pembe Kitaplaşma Etkinliğine katılmıştım. Öncelikle Kitap Bahçesi blogunun sahibesi delikitap'a sevgilerimi ve teşekkürlerimi yolluyorum.


Heyecanla hoplaya zıplaya etkinliğe katıldım eşleştiğim kişi Aklımdakiler (Kitap) blogunun sahibesi Burcu idi. Kendisiyle baya mailleştik ben tembel olunca hediyelerimizi baya geç gönderdik ama sonunda gönderdik birbirimize o yazısını yazdı bile ama ben çook geç kaldım. Affet Burcuu :P

Sağdan Birinci Mezar - Darynda Jones

Kitap Adı: Sağdan Birinci Mezar
Seri Bilgisi:  (Charley Davidson #1)
Yazar Adı: Darynda Jones
 Sayfa Sayısı: 316
 Tür: Paranormal
Yayınevi: Doğan Kitap


Bu kitap benim en en en sevdiğim kitaplardan biri. Okuyacak o kadar kitabım varken oturup ikinci kez okudum o derece seviyorum.

Kara Melek - Kat Martin

Kitap Adı: Kara Melek
Yazar Adı: Kat Martin
 Sayfa Sayısı: 434
 Tür: Tarihi Romantik
Yayınevi: Koridor
Sayfa Sayısı: 434



Tarihi romantik denen kategorideki kitaplara bayılırım ama bu türe başlarken çok fazla regency dönemi (1700'lülerin sonu 1800'lülerin başı) kitabı okudum bir süre sonra beni sıkmaya başladı. Hep aynı şeyler balolar, dükler, düşesler, evlenme meraklısı londra sosyetesi kızları. Bende doğal olarak ortaçağ romanlarına kaydım.

Ortaçağ romanlarını bence günümüz gözüyle okuyup değerlendirmemek lazım kadın burda insan vasfında değil o yüzden okurken kitabı fırlatıp atma isteği ile dopdolu oluyorsunuz.

11 Kasım 2012 Pazar



Uzunn zamandır yokum doğru düzgün kitapta okuyamadım o yüzden size 4 numaralı seksi bakışımı atmaya geldim dayanamayan çok az kişi vardır.

Neyse ben bir süre daha yokum sınavlarımdan dolayı ama arada kaçamak yapıp kitap okudum.
 




İlki Koridor yayınlarından çıkan Kat Martin Kara Melek sevdim güzeldi 4 puan verdim ama eğer çok fazla bu tür ve ortaçağ romanı okumasaydım 5 verebilirdim artık konu karakterler hep aynı gelmeye başladı. Ayrıntılı yorum yakında gelecek. Bu arada Tüyap Kitap Fuarında Koridor yayınlarında acayip indirimler var Koridor kitaplarınızı almayı fuara saklayın.














İkincisi Doğan Kitap'tan Sağdan Birinci Mezar bu benim bu romanı ikinci kez okuyuşum o kadar sevdiğim bayıldığım bir roman. İncelemeyi beklemeyin direk gidin alın D&R da kampanyada şu an 9.90 fiyatı.





3. ÜKG Blog Tur: Bazı Kızlar Isırır (Chloe Neill) /Kitap Çekilişi Sonucu



Çekiliş sonucu kazanan arkadaşımız Başak Yaşar olmuştur. 

Tebrik ediyorum Başak! En kısa zamanda adres bilgilerini kagitkiz@yahoo.com adresine bekliyorum:)





10 Kasım 2012 Cumartesi




Atatürk ölmedi
Yüreğimde yaşıyor
Uygarlık savaşında
Bayrağı o taşıyor
Her gücü o aşıyor

Türklüğü güç veren devrimler senin
Yurduma çizdiğin aydın yol senin
Gençlik senin
Sen gençliğinsin
Ölmedin ölemezsin
Ölmedin ölemezsin...



4 Kasım 2012 Pazar

3.ÜKG Blog Tur: Bazı Kızlar Isırır (Chloe Neill) /Kitap Çekilişi



Bayanlar baylar merdivenden kayanlar!!!!!

3. Ofişıl Blog Tur'umuza Hoşgeldinizzzzz!!!!!!!!









Eveet bu turda inceleyeceğimiz kitap görüldüğü üzere Optimum Kitap'tan çıkan benimde zamanında heyecanla beklediğim Bazı Kızlar Isırır.



Kitap bende vardı ama yetiştiremedim, hoş yetiştirsemde Sevgili Optimum'un gönderdiği kitabı çekilişle verecektim. Çekilişten önce diğer bloglara göz atmanızı tavsiye ediyorum;






Kitap Yorumu ve Tanıtımı için; Kitap Hayvanının Günlüğü

Yazar Hakkında Bilgi için; Zimlicious

Kitap Yorumu ve Çekiliş için; Kitap Esintisi

Kitap Yorumu için; Sevgili Kitap

Kitap Yorumu ve Ön Okuma için; Romancekolik

Kitap Çekilişi için; Kitaplık Kedisi 

Kitap Yorumu ve Okuyucu Test için; Kitab-ı Sevda




Çekiliş için yapmanız gereken tek şey diğer blog yazılarındaki gizlediğimiz 542415 tane şifreden bana anlamlı bir cümle oluşturmanız.
Tamam  şakaydı yapmanız gereken tek şey amuda kalkıp top sektirken Optimum'u seviyoruz demeniz.
Tamam neyse uzatmıyorum son olarak yapmanız gereken tek şey bu gönderinin altına yorum bırakmanız, içinizden ne geliyorsa yazın naber maykıl, nabıyon kız sümüklü yazsanızda başımın üstünde yeriniz var diyeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz, anında cırlarım!



*Çekiliş 11 Kasım Pazar Günü açıklanacaktır.
*Mail adresinizi eklemeyi unutmayın!


ÜKG Blog Turları devam edecektir!

The Golden Dynasty - Kristen Ashley





Kitap Adı: The Golden Dynasty
Seri Bilgisi: (Fantasyland #2)
Yazar Adı: Kristen Ashley
 Sayfa Sayısı: 421
 Tür: Paranormal Romantik


 




 


Bu kitaba, bu kitabın erkek karakterine bi şarkım var, bi sn..

Fizy!



Zılgıt çekmek istiyorum arkadaş! Dövünmek, yerlerde sürünmek istiyorum! Neden neden benim neyim eksikkkk!








Lahn....duy sesimiiiiiii açtım gollarımıı!







Neyse tamam, sakinim.




Gelelim konuya;



Bu çiftimizi hatırladınız mı?

Hah kitabın temeli işte Danny ve Drogo'ya dayanıyor. Onların hikayesinin mutlu sonlu olanı gibi düşünün.

Circe Amerikada (zaten hep bi Amerika) yaşayan sarışın bir kızdır. Akşamdan yatağında uyur ama sabah bi uyandığında kendini ilkel bir kabilenin ortasında bulur ve bulunduğu durum gerçekten kötüdür çünkü birazdan o ve yanında olan kızlar meydana çıkıp kendilerini bu savaşçı kabilenin savaşçılarına gösterecekler sonrada bu savaşçılar eşlerini seçmek için onları yakalamaya çalışacaklar. Seçtikleri kişilerle birlikte olup onları çıplak meydana geri getirip evleneceklerdir. Ben buraya kadar okuyup tamam bu ne bırakıyorum dedim ama öneren arkadaşım romancekolik'in sahibidir kendisi bana devam etmemi söyledi. Bende ettim vee..


 Bayıldım!!!


O dünyaya Dax yani Kral Lahn'a herşeyine bayıldım. Kitap çok sürükleyiciydi bazı yerlerde gözlerim doldu bazı yerlerde güldüm. Hayatta böyle bir kitabı yani kabile şeklinde yaşayıp yarı göç eden bir topluluğu okuyup beğeneceğim aklıma gelmezdi.

Size tavsiyem ingilizce okuma şansı olanlar okusun yalnız şunu belirteyim yüzde yüz romantik bir hikaye beklemeyin karakterin çoğu insanın kanını donduracak şeyler geliyor başına bunlara hazırlıklı olun. Tamam ben illa okuyacağım diyorsanız bu tür benzer kitap maalesef yok araştırdık didindik ama bulamadık ben serinin ilk kitabına da başladım ama yok bu kitabın tadını yakalayamadım.


Son olarak Lahnnn;








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...